Er rejse bøger stadig relevante ?

Er rejse bøger stadig relevante ?

 mandag d. 10. juni 2019 kl. 23:47 af Jens

Rejsebøger var svaret før Internettet!

Jeg husker, hvordan det var at rejse før internettet.

Ingen online reservation, ingen tripadvisor at tjekke for andre rejsendes oplevelser og ingen Skype til at foretage et billigt telefonopkald.

Nogle vil måske sige - men hvordan var det muligt at rejse dengang!

Svaret var bøger - Lets Go, Lonely Planet, Rough Guides og Fodors guider for blot at nævne nogle få!

Fyldt med professionelle rejsendes råd og information om, hvad man skal gøre og se.

Kastes i rygsækken efter omhyggelige studier før turen og efter uger eller måneder i din hånd placeret på din boghylde - med krøllede sider og et omslag slidt af sol, sand, sved og regn.

Dengang spottede man nemt en rejsende - du kiggede efter bogen i hånden eller på cafébordet.

Men bruger du stadig rejsebøger?

Mit svar er bestemt ja!

Jeg nyder virkelig at bruge rejsebøger, når jeg planlægger en tur.

I stedet for at søge på kryds og tværs på internettet tilbyder rejsebøgerne et mere omfattende billede af, hvad du kan se, hvordan du kommer derhen og kommer rundt - det gør virkelig en stor forskel, at indholdet er skrevet af professionelle rejsende. En ekstra bonus er, at du får det hele i en pakke. Du bliver guidet i ordene bedste betydning.

På farten er rejsebogen virkelig offline. Selvom adgang til internettet næsten findes overalt - så sker det at man er offline, og her kommer bogen til undsætning. Den er der bare!

Og når elementerne er teknologi uvenlige - solen gør det umuligt at se din skærm, sandet ikke er godt for din telefon, eller telefoner ikke  er tilladt, så er bogen  der stadig!

Især når du besøger museer, kirker eller andre steder, hvor du har brug for historien om, hvad du ser - så medbringer jeg min bog.

Få dine rejsebøger til fantastiske priser eller gratis

Jeg køber mine rejsebøger brugt - til mit formål er det godt nok - og besparelserne er store.

Et af mine foretrukne steder at købe brugte rejsebøger er Alibris - enten hos Alibris UK eller Alibris US. De har det største udvalg, og hvis du kan leve med den guidebog, der er 2 år gammel, får du mindst 75% rabat på detailprisen i forhold til den seneste udgave.

For elektroniske rejsebøger skal du købe en licens for at bruge bogen. Hvis du rejser meget eller læser masser af bøger - også mens du rejser - kan en abonnementsbaseret tjeneste være et godt køb. Jeg bruger Amazon Kindle Unlimited og Bookmate.

Blandt de gratis bøger på Amazon, der er berettiget til Kindle Unlimited, er alle Lonely Planet-guiderne for bare 10 USD pr. måned! Det er et godt køb - og du kan endda prøve det 30 dage gratis!

Bookmate har alle "Rough Guides" - og for mig er det gratis! Det er en del af min kones telefonabonnement.

Endelig har de fleste offentlige biblioteker en e-bogs tjeneste - her finder du også rejsebøger. I Danmark hedder servicen e-reolen for bøger på Dansk og Libby for engelsksprogede bøger.

Prøv det

Mens internettet (og blogs som min egen), bliver en stadig større kilde til i vor søgning efter rejseinspiration, så prøv at gå en anden vej næste gang du skal ud at rejse. Køb eller lej en rejse bog og bliv inspireret på en anden måde.

Måske er der en papirudgave med i din rygsæk næste gang  du skal ud at rejse ?

Jeg skal nok holde øje med den næste rejsende jeg møder med en rejse bog i hånden :-)

annonce

Måske kunne disse artikler også være interessante ?

annonce
MØD JENS

MØD JENS

En erfaren rejsende på så mange måder. En globetrotter med erfaring at dele. En historiefortæller med historier at fortælle. En lidenskabelig tro på at rejse. Født i Danmark - rejsende i hele verden.

annonce

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

E-mail adresse er OK
Du har ikke indtastet en gyldig emailadresse
annonce

Bedøm mit site

Hvad synes du om Travel with Jens ? Giv mig fra 1 til 5 stjerner ...
Andre brugere har bedømt mit site til  ud af 5 baseret på bedømmelser.
A LIETO INTERNATIONAL SITE